Neefje van 5 blijft zitten vanwege abstract expressionistische tekening

Het neefje van Rianne Huiskes uit Hardenberg mag na de zomervakantie niet over naar groep 2. De vijfjarige Thomas Huiskes leverde een abstract expressionistische tekening in bij juf Anneke en moet nu groep 1 overdoen.

Juf Anneke was hard in haar oordeel over de tekening van Thomas. “Ik schrok me kapot toen hij het naar m’n bureau kwam brengen. Wat een prutswerk! Dit kan m’n 54-jarige oom die kunstenaar is toch ook? Er is geen zon met een gezichtje of harkenarm op die hele tekening te bekennen. Hij heeft zich er met een jantje-van-leiden van afgemaakt. Thomas is duidelijk nog niet toe aan groep 2.”

Rianne Huiskes reageerde des duivels op het bericht dat haar vijfjarige neefje niet naar groep 2 mag vanwege de tekening. “Die juf Anneke snapt gewoon de tweede laag niet. De tekening van Thomas is een zoektocht naar de juiste balans tussen kubistische elementen en surrealistische elementen, in de beste traditie van Jackson Pollock en Willem de Kooning. Hij laat de vlakken als het ware in de eindeloosheid zweven. Het is prachtig!”

Inmiddels hangt de tekening van Thomas in het huis van Joost Zwagerman.

De tekening

neefje van vijf