Pieten krijgen uiterlijk van Jan de Hoop – Eindelijk compromis gevonden in zwartepietendiscussie

De kogel is door de kerk: alle Pieten krijgen het uiterlijk van nieuwslezer Jan de Hoop. Dit is de uitkomst is van de langslepende Zwartepietendiscussie. De Pieten zullen zaterdag in Meppel bij de landelijke intocht van Sinterklaas al de uiterlijke kenmerken van Jan de Hoop hebben.

Ad Meijerink, voorzitter van het Landelijk Coördinatiepunt Overlegorganen Zwartepietendiscussie (LCOZ), licht het compromis toe. “We zochten iets waarover in Nederland totaal geen discussie bestaat en kwamen toen uit bij Jan de Hoop. Iedereen, van jong tot oud en van blank tot zwart, vindt Jan de Hoop een aardige man. We zijn blij dat we de Jan de Hoop-pieten nog voor de landelijke intocht kunnen presenteren.”

De nieuwe Piet heeft een terugwijkende haargrens en draagt een brilletje met een onopvallend montuur. Hij gaat gekleed in een keurig overhemd met daaroverheen een lamswollen trui.

Het nieuwe uiterlijk van Zwarte Piet. 

jandehooppiet

2 reacties op “Pieten krijgen uiterlijk van Jan de Hoop – Eindelijk compromis gevonden in zwartepietendiscussie”

Reacties zijn gesloten.