Snackbartuba bij Cafetaria Dikke Wim doorslaand succes

Cafetaria Dikke Wim in Vlaardingen beschikt sinds kort over een tuba. Klanten kunnen tijdens het wachten op hun bestelling spelen op het blaasinstrument. Er wordt door klanten van Dikke Wim gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om tuba te spelen in de snackbar.

Eigenaar Wim van Noord merkte dat klanten zich vaak verveelden tijdens het wachten op hun bestelling en bedacht daarom dat het misschien leuk zou zijn om een tuba in zijn zaak neer te zetten. “Maar dat het zo’n succes zou worden, had ik niet gedacht. Iedereen staat als een gek op dat ding te blazen joh. Het is wel eens lastig als er een nieuwe klant binnenkomt die wat wil bestellen, maar met een beetje gebarentaal komen we er vaak wel uit. En zonder die tuba vergeet ik bij een grote bestelling ook de helft, dus wat dat betreft maakt het niet zoveel uit.”

Op YouTube is een ontroerend filmpje van een klant die de muziek uit ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ op de snackbartuba speelt inmiddels al ruim 300.000 keer bekeken. Concurrent Snackcorner Sjaak heeft zwaar te lijden onder het succes van de snackbartuba van Dikke Wim. Hij zit er nu aan te denken een alpenhoorn in zijn cafetaria neer te zetten.