FC Groningen trekt talentvolle Zweedse hoofdscout aan – 17-jarige Anders Rimpard moet Henk Veldmate doen vergeten

De 17-jarige Anders Rimpard wordt de nieuwe hoofdscout van FC Groningen. Hij volgt de naar Ajax vertrokken Henk Veldmate op. Rimpard is op dit moment trainer/leider van de E1 van IF Lesjöfors en gaat per direct aan de slag als hoofdscout bij de Groningers.

Volgens FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft Rimpard het in zich om uit te groeien tot een fantastische hoofdscout. ”We kwamen hem op het spoor door een tip van iemand in Zweden. Anders heeft bij IF Lesjöfors dit seizoen succesvol enkele spelers van de F1 ingepast bij de E1 en heeft er dus blijk van gegeven talent vroegtijdig te herkennen. Wij zijn erg tevreden dat we snel zo’n goede vervanger voor Henk Veldmate hebben kunnen aantrekken. Anders is echt een groot scoutingstalent.”